Hoppa till sidans innehåll

Anna Ödling

18 FEB 2021 07:00
Anna Ödling är först ut med att svara på två frågor
 • Uppdaterad: 18 FEB 2021 15:00

Har du fått några nya insikter och lärdomar som du kommer ta med dig in i 2021?

Lärdomen från 2020 är väl att inget riktigt blev som man har tänkt sig, kanske framförallt när det kommer till tävling och tävlingsplanering. Det jag verkligen tar med mig är att med hästar ska man lite passa på när man kan, dvs. är du och hästen hela och friska, kvalade och du har tid – tävla på! Jag är otroligt tacksam över att jag orkade köra på med ett komprimerat och intensivt tävlingsschema i somras med tanke på att höstens tävlingar aldrig blev av. Hade jag gått på känsla där och då hade jag nog kanske kunnat stå över en start pga. att jag själv var lite sliten, men det enda jag ångrar nu är att jag inte gjorde en start till i oktober 😊.
Så att köra på när man kan helt enkelt, man vet aldrig när skador, oväder, pandemier eller andra oförutsedda händelser sätter stopp.

Har du två tips att dela med dig av?

 1. Ett tips som jag har är att ha en struktur och tydlig plan för din ridning och dina mål. Jag brukar tänka på ungefär samma sätt som när jag sitter med mål och planering på mitt jobb, och är noga med att bryta ner mina mål.
  • Var vill jag vara om 5 år?
  • För att nå det - vad behöver jag göra i år?
  • För att nå årets mål – vad behöver jag göra varje vecka, varje månad, varje kvartal osv.

  Jag tycker att det hjälper mig dels att strukturera mina veckor till vardags men också att komma till skott med att t ex åka till andra ridhus och miljöträna, att rida program med viss frekvens, ta sig till gymmet osv. Det blir ett enkelt sätt att göra en plan och hålla den. Kan vara klokt att stämma av planen med sin tränare, och om man inte når sina mål fundera på om man verkligen hållit sin plan. Kanske fans inte tid eller ork – men då vet man varför inte nått sina mål.

 2. Nästa tips har också med plan och mål att göra, men kanske mer kring varje ridpass. Jag har själv tävlat klasser under 2020 som ställer krav på såväl som en viss samling och form som en massa tekniska rörelser. Det betyder dock inte att jag visar upp min häst hemma på gården varje ridpass, utan de flesta pass är baserade på grundridning med massor av övergångar, mindre gångarter och mer avslappnad form.
  Så vad jag vill säga med det är väl att:
  •Glöm inte grunderna
  •Håll din plan för ridpasset. Det är lätt hänt att man släpper planen och vill visa upp hästen för sina stallkompisar eller ”läktaren” emellanåt. Men rid för framtiden – inte för dagen!

Håll utkik för snart kommer en annan klubbmedlem svara på två frågor!

Vill just du vara nästa person att svara på två frågor? Skicka iväg ett meddelande på vår facebooksida eller mail till This is a mailto link

  

 

Skribent: webmaster

Postadress:
Wallstanäs RF - Ridsport
c/o Susanna Rinman, Vallstanäs 103
19595 Rosersberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: wallstanasrf@gmail.c...

Se all info